A képrészletről úgy tűnik, az ifjú sakkbajnok két újdonsült barátjával valahol a Füredi utcai lakótelepen szalad. Szaladhat még esetleg a Róbert Károly körút vagy a Nagy Lajos király útja környékén, ahol még áll néhány hasonló ház. De a legvalószínűbb mégiscsak Zugló.

Update (02.07.): a lakótelepiek fb közössége segítségével meglett a két srác, Zsolt és testvére. A sakkbajnokra nem emlékeznek. A helyszín valóban Zugló, Csertő utca 18-20. Fb bejegyzés.

Update (02.09.): 1976-ban az Úttörőszövetség a harmincadik évfordulójára megszervezte a “VII. Országos Úttörőtalálkozót”, amelyen harmincezren vettek részt. Az eseménysorozat június 4-től kezdve hat napon keresztül tartott. Budapesti vendéglátó családok vidéki úttörőket fogadtak, a szülöknek külön egy “vendéglátó szülők napját” is szerveztek. (Pajtás 1976. 05. 19.) Volt marketing is: “A találkozón százezer levelezőlap, negyvenötezer szines kendő, negyvenezer jelvény, fél millió gyufa címke és
ötezer sapka kerül forgalomba. S a Fővárosi Tanács születésnapi ajándékaként az úttörők és kisdobosok ingyen közlekedhetnek a villamoson, autóbuszon, metrón, fogaskerekűn és úttörövasúton.”

(Pajtás újság, 1976. 06. 16.)

Forrás: Magyar Nemzeti Digitális Archívum

Pajtás 1976. 05.19.

Pajtás 1976. 06. 16.